Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Χειροποίητη αντιγηραντική κρέμα ματιών με γκρέιπ φρουτ

Σήμερα λοιπόν θα σας δώσω τη συνταγή για να φτιάξετε μια super αντιρυτιδική κρέμα ματιών, η οποία βεβαίως μπορεί να φορεθεί και σε όλο το πρόσωπο. Τα συστατικά είναι αγνά, χωρίς την προσθήκη χημικών. Χρησιμοποίησα αγνό κερί μέλισσας, τέσσερα είδη λαδιών, ροδόνερο, Βιταμίνη Ε και βεβαίως αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. Το συγκεκριμένο έλαιο φημίζεται για τις αντιγηραντικές και συσφικτικές του ιδιότητες, αλλά χρησιμοποιείται και σαν φυσικό συντηρητικό. 


Η συγκεκριμένη κρέμα, όπως βέβαια και όλες όσες παρασκευάζω, διατηρούνται αποκλειστικά στο ψυγείο και δεν έχουν ζωή πάνω από 2 μήνες το πολύ. Δεν δίνει ματ αποτέλεσμα, όπως αυτές του εμπορίου, αλλά μια πιο λιπαρή αίσθηση γι΄αυτό καλύτερα είναι να την φοράτε το βραδάκι πριν πέσετε για ύπνο. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, η επιδερμίδα ενυδατώνεται αμέσως αλλά και μακροπρόθεσμα το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό και νεανικό. Οι ρυτίδες γίνονται πιο απαλές!!!!!! Και βεβαίως να θυμάστε πως όποια συνταγή σας δίνω, είναι δοκιμασμένη από εμένα. 

Πάρτε μολύβι και χαρτί και γράψτε τα υλικά. 
- 1 κουταλιά της σούπας ακατέργαστο τριμμένο κερί μέλισσας. 
- 1/2 κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο. 
- 1/2 κουταλιά της σούπας έλαιο jojoba. 
- 1/2 κουταλιά της σούπας έλαιο νυχτολούλουδου. 
- 1/2 κουταλιά της σούπας καροτέλαιο. 
- 4 βιταμίνες Ε. 
- 1 κουταλιά ροδόνερο. 
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπ φρουτ. 

Την διαδικασία παρασκευής μπορείτε να την βρείτε εδώ. Η διαφορά είναι πώς δεν θα προσθέσετε βόρακα. Επίσης το έλαιο νυχτολούλουδου, τις βταμίνες Ε και το αιθέριο έλαιο θα τα προσθέσετε στο τέλος. Τα συγκεκριμένα υλικά αν θερμανθούν, χάνουν τις ιδιότητές τους. 
Να σας ενημερώσω πως τα έλαια είναι βιολογικά και τα προμηθεύομαι από αντίστοιχα καταστήματα, το κερί μέλισσας από μαγαζί που πουλά προϊόντα μέλισσας και τις βιταμίνες από το φαρμακείο.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου