Πέμπτη, 8 Αυγούστου 2013

Έλαιο Jojoba και τα ωφέλη του


Χρησιμοποιείται ευρέως από ιθαγενείς της Αμερικής και παράγεται με την ψυχρή πίεση απο τους καρπούς του jojoba, που φτάνει σε ύψος τα 3m και μπορεί να βρεθεί στις ερήμους των ΗΠΑ και του Μεξικού.
Το λάδι jojoba έχει αντιφλογιστικές ιδιότητες, συνεπώς είναι ιδανικό για θεραπεία δερματικών φλεγμονών. Έχουν παρατηρηθεί καλά αποτελέσματα απο την χρήση του λαδιού jojoba σε ψωρίαση και εκζέματα. Θρέφει το δέρμα και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος και όλες τις ηλικίες.


Το λάδι jojoba περιέχει βιταμίνες όπως βιταμίνη Ε και μεταλλικά στοιχεία τα οποία βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος και στην μεταξένια υφή του. Είναι φυσικό φίλτρο αντηλιακό (SPF 4) και καθιστά μια ενδιαφέρουσα βάση για τις αντηλιακές κρέμες. Επίσης είναι αποτελεσματικό για την ξηρότητα και την πιτυρίδα και μπορεί από μόνο του να χρησιμοποιηθεί για μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Η υφή του λαδιού μοιάζει με τον όξινο μανδύα του δέρματος και γι’ αυτό το λόγο διατηρεί την υγρασία του δέρματος και την ελαστικότητα του σε κάθε τύπο του. Περιέχει ανόργανα άλατα και κυρώδες συστατικό που μιμείται το κολλαγόνο.

Τέλος βοηθάει στην διατήρηση του μαυρίσματος για περισσότερο χρόνο. Θεωρείται ένα απο τα καλύτερα φυσικά λάδια σε όλο τον κόσμο.

.Είναι γνωστό από την χρήση του στην ιατρική για θεραπεία στα μάτια, φλεγμονές στο λαιμό και δερματικές βλάβες.

Το λάδι jojoba συνθέτει τα έλαια συνδυάζοντας αλκοόλες, λίπη και λιπαρά οξέα. Έχει τη σύσταση υγρού κεριού, δεν οξειδώνεται και γι’ αυτό το λόγο δεν αλλοιώνεται. Το φυτό jojoba περιέχει μια ουσία που είναι εκπληκτική όμοια μ’ ένα συστατικό που βρίσκεται στην εγκεφαλική κοιλότητα της φάλαινας. Το συστατικό αυτό έχει φυσικές γαλακτοματοποιητικές ιδιότητες και γι’ αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ευρύτατα στις καλλυντικές κρέμες. Η ανακάλυψη της αντίστοιχης ουσίας στο φυτό jojoba βοηθάει στην αποτροπή της περαιτέρω μείωσης του αριθμού των φαλαινών.

Η υφή του λαδιού μοιάζει με τον όξινο μανδύα του δέρματος και γι’ αυτό το λόγο διατηρεί την υγρασία του δέρματος και την ελαστικότητα του σε κάθε τύπο του. Περιέχει ανόργανα άλατα και κυρώδες συστατικό που μιμείται το κολλαγόνο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου