Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Πως να χρησιμοποιήσετε ένα φύλλο Αλόη (Aloe Vera)

Η Αλόη (Aloe Vera) έχει πολλές χρήσεις και οφέλη.

βοηθά στην επούλωση μικρών εγκαυμάτων, κοψιμάτων και εξανθημάτων
βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο του ηλιακών εγκαυμάτων και επιταχύνει την επούλωση τους
ενυδατώνει το δέρμα
έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

... Και πολλά άλλα...

Για να χρησιμοποιήσετε το τζελ, θα χρειαστεί να το εξαγετε από τα φύλλα. Με τη διαδικασία τεμαχισμού σε φιλέτα αντλείτε επίσης πιο πολύ ζελέ / χυμό. Όταν προετοιμάσομε κατάλληλα το ζελέ / χυμό και το βάλομε στο ψυγείο, αυτό το τελικό προϊόν μπορεί να διαρκέσει ένα έτος ή περισσότερο!

Πρώτον, λίγο ορολογία. Ξεκινώντας από το εξωτερικό του φύλλου και εργασίας προς τα μέσα, έχουμε την "κρούστα", το "SAP", τη "μύξα" και, τέλος, τον κεντρικό πυρήνα του «ζελέ», γνωστό και ως «φιλέτο gel».

Για χρήσεις στο σπίτι, η κρούστα είναι μόνο καλή για την κομποστοποίηση. Το κίτρινο σφρίγος (ονομάζεται επίσης "αλοΐνη" ή latex) πρέπει να αποφεύγεται όταν αυτό είναι δυνατόν. Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε καθαρτικά, και μπορεί να προκαλέσει διάρροια και άλλα προβλήματα, αν ληφθεί εσωτερικά.

Η μύξα και το gel είναι τα πιο σημαντικά μέρη του φυτού για οικιακή φαρμακευτική χρήση.




Χρησιμοποιήστε προσεκτικά το μαχαιράκι για να αφαιρέσετε της ακανθώδες άκρες του φύλλου. Και, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τοποθετήστε το φύλλο πάνω στο πάγκο της κουζίνας η σε ένα ξύλο η πλαστικό που χρησιμοποιείτε για της σαλάτες στο σπίτι σας

Βάλτε το μαχαίρι σας ανάμεσα στο φύλλο της αλόης και τραβήξτε το στην αντίθετη κατεύθυνση με το πίσω μέρος του μαχαιριού έτσι το φύλλο θα χωριστεί σε δύο ίσα μέρη.

Αφαιρείτε το ζελέ απο τις εσωτερικές πλευρές του φύλλου, είτε με ένα κουτάλι, είτε με το μαχαίρι όπως και προηγούμενα.

 
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ


Αν και η λήψη ης αλόης εσωτερικά Αλόη μπορεί να είναι χρήσιμη για πολλές παθήσεις, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τη λήψη φρέσκου ​​χυμού αλόης εσωτερικά. Αυτό γιατί σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία, ιδιαίτερα για τις έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά όπως και σε περιπτώσεις που έχει γίνει μεταμόσχευση κάποιου οργάνου.

Για την παρασκευή πόσιμου χυμού αλόης, επεξεργάζεται μόνο το καθαρό φιλέτο gel. Προαιρετικά ξεπλύνετε το σε ένα ήπιο διάλυμα ξιδιού (λίγο ξύδι αναμιγνύεται με νερό) για να εξαλείψετε τα περισσότερα από τα υπολείμματα της SAP.

Φάτε ή πιείτε το ποσό που προβλέπεται το συντομότερο δυνατόν για το μέγιστο όφελος. Μπορείτε να συνδυάσετε τη γεύση με κάτι ξινό, αλμυρό ή γλυκό (όπως οι χυμοί φρούτων).

Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι από 40 έως 100 ml.

Αποθηκεύσετε στο ψυγείο.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ

Για εξωτερική χρήση, μπορείτε να συνδυάσετε το ζελέ και τη μύξα μαζί για να δημιουργήσουν το "χυμό" σας. Μερικοί άνθρωποι κανουν πουρέ χρησιμοποιώντας το μπλέντερ..

Ο χυμός αλόης που δεν έχει υποστεί κάποια εμπορική επεξεργασία τείνει να έχει μια δυσάρεστη οσμή. Αυτό είναι φυσιολογικό και δεν επηρεάζει τις ιδιότητές του.

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε το χυμό αλόης σας στο ψυγείο. Χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο ή ένα ασφαλές για τα τρόφιμα πλαστικό δοχείο (κατά προτίμηση καφέ ή σκούρο πράσινο γυαλί γιατί μπλοκάρει την περισσότερη ακτινοβολία φωτός).

Ακόμη και μια μικρή ποσότητα χυμού αλόης μπορεί να συντηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο. Για να διαρκέσει ακόμα περισσότερο και για την πρόληψη από πιθανό αποχρωματισμό (ο χυμός σας θα γίνει τελικά καφέ χρώμα), προσθέστε μια σταγόνα βιταμίνη Ε και μια σταγόνα από εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ, ή μίγμα από κιτρικό οξύ σε σκόνη.

Να θυμάστε, ωστόσο, ότι η Αλόη είναι καλύτερη όταν είναι φρέσκια.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου