Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Κρέμα ματιών με νυχτολούλουδο

 Στη συνταγή αυτή θα χρησιμοποιήσουμε λάδι από νυχτολούλουδο (Oenothera biennis, Evening Primrose Oil) το οποίο είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό λάδι λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε βασικά λιπαρά οξέα όπως το γάμμα-λινολενικό οξύ.
Τα βασικά λιπαρά οξέα εμποδίζουν την ανάπτυξη των βακτηρίων, καταπολεμούν τις μολύνσεις και έχουν αντιφλογιστικές ιδιότητες. Το λάδι του νυχτολούλουδου είναι ιδανικό για τις ξηρές επιδερμίδες και για την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια.
Ακόμη θα χρησιμοποιήσουμε καροτέλαιο που είναι πλούσιο σε βήτα καροτένη, έναν ισχυρό αντιοξειδωτικό παράγοντα που καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες καθώς και σε βιταμίνες A & E. Το καροτέλαιο, που είναι εκχύλισμα της ρίζας του φυτού σε έλαιο, δρα θεραπευτικά στο ξηρό δέρμα και το ενυδατώνει.
Άλλα συστατικά της κρέμας είναι το γνωστό πλέον βούτυρο καριτέ (Butyrospermum parkii, Shea Butter) που δίνει ελαστικότητα στην επιδερμίδα και συμβάλλει στην ανανέωση των κυτάρων και το λάδι jojoba (Simmondsia chinensis) που διεισδύει στην επιδερμίδα σε βάθος και είναι αντιοξειδωτικό.
Στην υδατική φάση θα χρησιμοποιήσουμε αλόη για τις ενυδατικές και απαλυντικές της ιδιότητες και δυνατό έγχυμα χαμομηλιού που είναι αντιφλογιστικό.

για 50ml (οι δόσεις είναι σε κουταλάκια του γλυκού)*

- 1 κουταλάκι βούτυρο καριτέ - 1 κουταλάκι λάδι από νυχτολούλουδο
- ½ κουταλάκι καροτέλαιο
- 1 ½ κουταλάκι λάδι jojoba
- 1 κουταλάκι τζελ αλόης
- 3 κουταλάκια δυνατό έγχυμα χαμομηλιού
- 2 κουταλάκια κερί μέλισσας
- 2 κάψουλες βιταμίνη Ε
- 2 κάψουλες λεκιθίνη
- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
- 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο palmarosa


Ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες. Το λάδι από νυχτολούλουδο δεν το θερμαίνουμε μαζί με τα υπόλοιπα έλαια αλλά το προσθέτουμε στο τέλος μαζί με τη βιταμίνη Ε.

* 1 κουταλάκι του γλυκού= 5ml περίπου. Επειδή όλα τα κουταλάκια δεν είναι ίδια (!!), χρησιμοποιούμε τον ίδιο τύπο κουταλακίου :) για τις άνωθεν δόσεις. Το πολύ πολύ να φτιάξουμε λιγότερη ποσότητα, αλλά οι αναλογίες θα είναι σωστές.

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. υπέροχη κρέμα, υπάρχουν αντίστοιχες στο online φαρμακείο www.qpharmacy.gr/ , ΄εχει τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή